Lifestyle

Uskršnja jaja Nataše Pavlović bez veštačkih boja i konzervansa: Nećete verovati kako je dobila jarkožutu boju (FOTO)

Uskršnja jaja Nataše Pavlović bez veštačkih boja

Uskršnja jaja Nataše Pavlović bez veštačkih boja i konzervansa: Nećete verovati kako je dobila jarkožutu boju (FOTO)

Instagram

Nataša Pavlović već mnogo puta dokazala je da je čarobnica u kuhinji, a tradiciju farbanja uskršnjih jaja na Veliki petak poštuje u udobnosti svog doma.

Uskršnja jaja Nataše Pavlović interesantnih su boja, a farbala ih je na prirodan način, bez veštačkih boja i konzervansa.

Pročitajte: Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)

Jarkožutu boju uskršnjih jaja, Nataša je postigla farbanjem u kurkumi.

- U šerpu staviti jaja sobne temperature, naliti vodom, staviti dve-tri kašike kurkume i na srednjoj vatri kuvati dok ne provri. Tada skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti 10-15 min, zatim skinite poklopac, pa ostaviti još neko vreme (oko sat) da bi jaja bila što žuća.

 

 

Ukoliko želimo mramorni efekat: iseckati na sitno papiriće, staviti ih u najlon čarapu pa unutra jaje (da bude neuredno obloženo papirićima) i zavezati čvrsto. Proces kuvanja je isti.

Bordo jaja kuvana u lukovini

- Lukovinu iseckati, oprati, staviti u šerpu, dodati jaja, preliti vodom i kuvati kao što je gore objašnjeno. Za mramorni efekat: papiriće i sitno seckanu lukovinu staviti u čarapu, ubaciti jaja, vezati i kuvati. U videu je pokazano kako da ne sečemo čarapu svaki put već kako se nanižu jaja. Praktičnije je.

Pročitajte: Uskrs u domu Vučića - Prva dama slikala išarana jaja, iznenadićete se koju tehniku je koristila! Uslikala i malog Vukana (FOTO)

Ljubičasta uskršnja jaja Nataše Pavlović kuvana u crvenom kupusu

- Meni omiljeni način jer se dobije predivna zagasito ljubičasta boja. Iseckati kupus na krupnije, preko staviti jaja, naliti vodom i kuvati kao i sve prethodno. Za mramorni efekat isti je princip kao sa kurkumom, malo papirića u čarapu…

monika-grabkowska -unsplash

 

Zelena jaja kuvana u plavom čipsu

- Dečje grickalice u boji, tačnije plavi čips, staviti sa jajima u vodu i skuvati. Dodati kurkumu na kraju dok ne postane zelenkasto i ostaviti da odstoji dok jaja ne uhvate boju. I ova pistaći-zelena su mi predivna!
*So i sirće stavite tokom kuvanja ako želite, meni se nije pokazala nikakva razlika pa izostavljam.

Komentari (0)

Loading