Ukus Grčke na vojvođanski način: Isprobajte preukusni specijalitet Ene Popov od samo 3 namirnice
Recept Ene Popov za tradicionalno grčko jelo
Ukoliko vikendom volite da isprobate neki specijalitet, ne tako tipičan za vašu kuhinju, recept Ene Popov je idealan za ovu priliku.
Naime, voditeljka je spremala tradicionalno grčko jelo, bujurdi, sa primesom vojvođanskog ukusa, a koje bi svim ljubiteljima mediteranske kuhinje moglo da se dopadne.
Pročitajte: Jedu je Ena Popov i Sofija Loren, a vi ćete je obožavati - Isprobajte egzotičnu pastu s limunom koja se sprema za 15 minuta (FOTO)
Sastojci:
- kocka feta sira
- 300 g rendanog trapista ili gaude
- čeri paradajz
- maslinovo ulje
- origano
- glavica crvenog luka
Recept Ene Popov lako se priprema
Kocku fete isecite na 3 do 4 kriške, zatim kriške položite u vatrostalnu posudu, dodajte čeri paradajz isečen na polovine i iseckan crveni luk. Sve prelijte maslinovim uljem i začinite origanom i začinima po želji, pa preko stavite rendani sir.
Originalnom receptu Ena je dodala sitno seckanu slaninicu i komadiće dimljenih pilećih prsa.
Sve pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni i uživajte u ukusu Mediterana sa primesom vojvođanskog šmeka.
Komentari (0)